İZMİR / MENEMEN - Atatürk Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Menemen´in sürekli artan nüfusu üzerine dördüncü okulun açılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Kazımpaşa mahallesi Değirmen Tepe Mevkiinde arsa bulunmuş 1954 yılında müteahhit Niyazi Yılmaz´a ihalesi verilmiştir. İnşaat haziran ayında başlamış. 1955-1956 Eğitim Öğretim Yılının başlaması ile İzmir Valisi Kemal Hadım´ın açılış yapmasıyla hizmete girmiştir.

2010-2011 Eğitim Öğretim yılında Atatürk İlköğretim Okulu adıyla hizmete giren okulumuzun doğusunda askeri birlik, güneyinde Kubilay Anıtı ve askeri birlik, batısında 5. ve 6. Kaya alp sokağı ile Hıdırlık Tepesi, kuzeyinde ise Kazımpaşa Mahallesi bulunmaktadır.

Okulumuzun bahçesi ve binaları 6659,50(altıbinaltıellidokuzbuçuk) metrekare üzerine kurulmuştur.Okulumuzunda 8 derslik, 2 idare, 1 öğretmenler odası ve 1 Fen Teknonoloji sınıfı bulunmaktadır.

Okulumuz şehir merkezinden 500 metre uzaklıktadır. Ulaşımı 4 yöndende mümkündür. Okul bahçesinde oyun alanları mevcuttur. ayrıca basketbol ve voleybol sahası vardır. Çevre duvarı örülüdür.Üzeri demir parmaklıdır. Kuzey cephesi tel örgülüdür. Öğrencilerin oynadığı alanın zemini betondur. Kuzey batı köşesinde 227. piyade alayınca planlı bir biçimde bir Atatürk büstü yapılmıştır.

Yayın: 22.10.2015 - Güncelleme: 19.03.2021 14:42 - Görüntülenme: 896